Aspasia
Σταυριανή Ζερβακάκου
20 Μαρτίου / Παρασκευή
20:00
Σταυρί Λακωνικής Μάνης
T0 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Στην γη της «αυστηρά λιτής» Λακωνικής Μάνης η Σταυριανή Ζερβακάκου βρίσκει πληθώρα βοτάνων και αρωματικών με τα οποία στη συνέχεια «ντύνει» την απολύτως προσωπική συλλογή των πιάτων της. Σε μια όμορφη, ήσυχη αυλή, μέσα σε ένα τραχύ τοπίο, η chef μαγειρεύει μία σύγχρονη ελληνική κουζίνα με το δικό της ξεκάθαρο στίγμα. Το μενού αλλάζει συχνά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών, ενώ υπάρχει και ένα τμήμα που ονομάζεται «πιάτα δημοπρασίας» με τις πιο limited edition προτάσεις της ημέρας. Αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την ψαρόσουπα με κεφάλια ροφού, σφυρίδας και γάμπαρης, τη φασολάδα με φιλέτο ροφού, αλλά και την ημίπαστη καπνιστή σαρδέλα με πεπόνι, πιπεριές και μπούκοβο, την οποία πραγματικά απογειώνει με τις «φρέσκιες μυρωδιές» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο μενού. Πολύ καλή και η λίστα κρασιών, η οποία δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.
Το Μενού
Πρώτο Πιάτο
Ελαφρώς μαριναρισμένο λαβράκι και γαρίδα ημέρας
αγγινάρα τουρσί, κουκιά, παστό περγαμόντο, μπούκοβο και φρέσκιες μυρωδιές.

Δεύτερο Πιάτο
Χυλωμένη ψαρόσουπα
βραστόψαρα και καβούρια, αχνιστά μύδια, καπνιστή πατατα, λουκάνικο Μάνης και φρέσκιες μυρωδιές.

Τρίτο Πιάτο
Λεμονάτη φασολάδα
βανίλιες Φενεού, αυγό φρύδι, φιλετάκι τσιπούρας, πάστα κόλιανδρου-σκόρδου.

Επιδόρπιο
Κρέμα μανιάτικου μπουρεκιού
σαγκουίνι, μπισκότο βουτύρου και φιστικιού Μεγάρων


Κόστος ανά άτομο
70€
Επικοινώνησε μαζί μας

Ark: 2108948882
athinorama@athinorama.gr
Ark: Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, Αττική
Αθηνόραμα: Λ. Κηφισίας 40, Μαρούσι, Αττική
Made on
Tilda