Το Ark υποδέχεται το εστιατόριο:

Χαρούπι
Θεσσαλονίκη

Σεφ Μανώλης Παπουτσάκης

- 20 Ιουνίου, 21:00 -

Κλασική ελληνική κουζίνα


Αέρα αυθεντικής Κρήτης φέρνει στα Λαδάδικα το «Χαρούπι», το ολοκαίνουργιο και αμιγώς κρητικό εστιατόριο στην ατμοσφαιρική συνοικία της Θεσσαλονίκης, που ήδη κάνει αίσθηση στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης. Το καλωσόρισμα στη λιτή και κομψή σάλα του εστιατορίου γίνεται ασφαλώς με τσικουδιά, το διάσημο σύμβολο της κρητικής φιλοξενίας, και η εμπειρία που ακολουθεί θυμίζει γαστρονομικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο. Απόλυτος «ενορχηστρωτής» ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο οποίος δημιούργησε ένα μενού το οποίο πατά γερά στην πλούσια κρητική παράδοση, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί του, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και ενσωματώνοντας αρμονικά τις μοντέρνες μαγειρικές τάσεις και τεχνικές. Η φιλοσοφία του σεφ γίνεται ήδη αντιληπτή από τα ορεκτικά, όπως οι διάσημοι χοχλιοί μπουμπουριστοί που τονίζονται με παλαιωμένο ξύδι από μαρουβά και ψητό σκόρδο, το ντολμαδάκι αμπελόφυλλο που έρχεται με μια κρέμα από στραγγιστό γιαούρτι και φρέσκα κρητικά τυριά αλλά και οι τηγανιτοί αμανίτες που τυλίγονται σε κουρκούτι ρακής με κρέμα από αβοκάντο και παντζάρι, και πούδρα φρέσκων μυρωδικών. Εξίσου δημιουργικά είναι και τα κύρια πιάτα, από το εμβληματικό γαμοπίλαφο με ζυγούρι και το κουνέλι τηγανιτό με σάλτσα πετιμεζιού και εσπεριδοειδών και κόκκους ελληνικού καφέ, μέχρι το κοκκινιστό φιλέτο όρνιθας ελαφρώς καπνισμένο με απάκι, τραγανή πέτσα και χειροποίητες χυλοπίτες, και το τσιγαριαστό αρνί με σκιουφιχτά μακαρόνια από χαρούπι με γραβιέρα και κρέμα στάκας. Τα πιάτα συνοδεύει μια μεγάλη ποικιλία από κρασιά που προέρχονται αποκλειστικά από τον κρητικό αμπελώνα και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες προτάσεις, ενώ η εμπειρία στο «Χαρούπι» ολοκληρώνεται αρμονικά με επιλεγμένα κρητικά ακούσματα.


 www.xaroupi.gr

Σεφ: Μανώλης Παπουτσάκης

Menu

Welcome Drink Ούζο 12

Πρώτο Πιάτο
Χοχλιοί μπουμπουριστοί
με ψητό σκόρδο, δενδρολίβανο, ξύδι μαρουβά

Δεύτερο Πιάτο
Κρητικό Κουαρτέτο
ο ντάκος αλλιώς
αυγό ορτυκιού με στάκα, σπαράγγι και τρούφα
χορτοκαλίτσουνο
ραβιόλι χαρουπιού «Κρεατότουρτα»

Τρίτο Πιάτο
Γαμοπίλαφο με ζιγούρι
με αφρό γιαουρτιού - πηχτόγαλου και τζελ λεμόνι

Επιδόρπιο
Μιλφέιγ Ξεροτήγανο Χαρουπιού

Επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πρόγραμμα


Ακολουθεί η λίστα των εστιατορίων που θα έρθουν στο Ark στη Γλυφάδα, για 12 μοναδικά events από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 20 ιουνίου

H κράτηση είναι υποχρεωτική, καθώς οι θέσεις για κάθε event είναι περιορισμένες.
Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας με επιστροφή χρημάτων έως και τρεις ημέρες πριν το εκάστοτε event. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων.
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο Ark, στο τηλέφωνο 2108948882
*Η έκπτωση του αθηνόραμα Club εφαρμόζεται αποκλειστικά στις online κρατήσεις.

Past Events