Το Ark υποδέχεται το εστιατόριο:

Cuvée
Κως

Σεφ Μιχάλης Μάρθας

- 13 Ιουνίου, 21:00 -

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα


Το εστιατόριο «Cuvée» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή γαστρονομική κούρσα υψηλών αξιώσεων στην Κω. Πάνω στην παραλία της Λάμπης, σε έναν χώρο αισθαντικής πολυτέλειας που εμπνέεται από το κομψό γούστο που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο (μέλος των Small Luxury Hotels of the World), ο ταλαντούχος executive chef Μιχάλης Μάρθας και ο βραβευμένος consulting chef Παύλος Κυριάκης παρουσιάζουν μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας, σύγχρονη τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση. Οι γευστικές παραδόσεις της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου, άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ίδια τα νησιά της Δωδεκανήσου, γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία. Κάθε πιάτο αποτελεί ένα μοναδικό γαστρονομικό στιγμιότυπο που αποτυπώνει βιωματικές συνήθειες των νησιών μέσα από το ξεχωριστό και δημιουργικό πρίσμα των σεφ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σπινιάλο, δηλαδή η μέθοδος διατήρησης των οστράκων σε θαλασσινό νερό από τους σφουγγαράδες της Καλύμνου, που εμπνέει τη σύγχρονη δημιουργία «Σπινιάλο με φούσκα, αχινό, λουμπουνάρια, πίκλες και πάστα χταποδιού», όπως και το πιάτο «Χοιρινό με πλιγούρι σε καραμελωμένο πετιμέζι και κρέμα αμυγδάλου» που προέρχεται από την Κωακή παράδοση, καθώς το χοιρινό συντηρούνταν σε γλίνα και συνοδευόταν από πλιγούρι. Η «Τρούφα στο φυσικό της περιβάλλον» εμπνέεται από τους εκτενείς μανιταρότοπους που υπήρχαν παλαιότερα στην Κάλυμνο και τη Λέρο, ενώ η «Στήρα σε αμπελόφυλλο» συνοδεύεται με κακαβιά, τη διάσημη ψαρόσουπα των ψαράδων. Ταιριαστά με τη γενικότερη φιλοσοφία του «Cuvée» είναι και τα επιδόρπια, όπως το «Child/dish memories» που αναφέρεται στη συνήθεια των γιαγιάδων της Κω να συνοδεύουν τον ελληνικό καφέ με ταχίνι και κατσικίσιο γάλα, και η «Τρουμούλα» με καταγωγή από την Κάλυμνο, σε μια ιδιαίτερη εκδοχή με μουσταλευριά από ροδόνερο, παγωτό τσουρέκι και κανταΐφι. Οι προτάσεις του sommelier Σταμάτη Μπίλλη από τον ελληνικό και δη τον ντόπιο αμπελώνα προσφέρονται για ένα δυναμικό wine & food pairing.


 http:www.aquabluhotel.gr

Σεφ: Μιχάλης Μάρθας

Menu

Θα ανακοινωθεί σύντομα

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πρόγραμμα


Ακολουθεί η λίστα των εστιατορίων που θα έρθουν στο Ark στη Γλυφάδα, για 12 μοναδικά events από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 20 ιουνίου

H κράτηση είναι υποχρεωτική, καθώς οι θέσεις για κάθε event είναι περιορισμένες.
Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας με επιστροφή χρημάτων έως και τρεις ημέρες πριν το εκάστοτε event. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων.
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο Ark, στο τηλέφωνο 2108948882
*Η έκπτωση του αθηνόραμα Club εφαρμόζεται αποκλειστικά στις online κρατήσεις.